Bilgi Güvenliği

En popüler video konferans programları 2020

image

 

Dijital Arkadaşlarımız…

Gün geçtikçe her birimiz, doğru video konferans yazılımı ve dijital iletişim araçları olmadan yeni dünya düzeninde var olamayacağımızı kabulleniyoruz. Günümüzde dijitale adapte olan çalışanların kıymeti daha iyi anlaşılabiliyor.

İnsan kaynakları yöneticilerinin yüzde 80’i uzaktan çalışma disiplinine ve yeteneklerine sahip adayları işe alım süreçlerinde daha çok tercih ediyor.  Hibrit ekipler daha yaygın hale geldikçe, insanları bir araya getirebilecek doğru/güvenli iletişim ve iş birliği araçlarına daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Dijitalleşmenin önemi, Covid-19 ile arttı ve yüz yüze görüşmeler mümkün olmadığı için video konferans toplantıları daha çok tercih edildi. Belki de video konferans programları, mecbur olduğumuz bir iletişim yöntemi olduğunu da herkese ispatlamış oldu. 

Bu makalede dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen video konferans platformları hakkında bilgiler yer almaktadır…

Bu makaleyle bilinen en iyi web konferans yazılımları ve diğer toplantı uygulamalarını hızlı bir şekilde karşılaştırmaya çalışacak ve telekonferans araçlarının toplantılarınızı, web seminerlerinizi ve sunularınızı nasıl güçlendirebileceğini irdeleyeceğiz.

En iyi web semineri konferans yazılımlarından bazılarını güvenlik risk analizleri ile birlikte vurgulayacağız ve hangi özelliklerinin ön plana çıktığını anlatacağız. Ayrıca, çevrimiçi toplantılar üzerine ve bu platformların ekibinize nasıl yardımcı olabilecekleri hakkında bazı SSS’lere de cevap bulmaya çalışacağız.

En İyi Video Konferans Yazılımları En iyi çevrimiçi toplantı araçlarının kısa bir listesi: Video Konferans Yazılımı

1- Microsoft Teams

2- Cisco Webex

3- Skype Kurumsal (artık Microsoft Teams’in bir parçası)

4- uMeeting

5- Ryver

6- Join Me

7- Adobe Connect

8- Google Hangouts

9- Whereby

10- GlobalMeet

Bilinen en iyi 10 web konferans yazılımını karşılaştırıp değerlendirelim…

Video konferans platformları, dünyanın neresinde olursanız olun, tüm insanları birbirine bağlar. Fiziksel çalışma alanları popülerliğini yitirdikçe, bu teknolojiler sayesinde fiziksel olarak aynı odada bulunmaya gerek kalmadan insanları bir arada tutmak için kullanılabilir. 

Video Konferans (Tele Konferans) Yazılımı SSS Video konferans yazılımı nedir? Video konferans yazılımı, birden fazla taraf arasında video tabanlı iletişimin başlatılmasına ve barındırılmasına yardımcı olan bir teknoloji türüdür.  Dosya paylaşım yetenekleri, çevrimiçi video kaydedici, mesajlaşma sistemleri, sesli iletişim ve ekran paylaşımı ve diğer iletişim tabanlı araçları içerebilir.

Video konferans ekipmanı nedir? Bir video konferansa ev sahipliği yapmak veya bir konferansa katılmak için bir dizi video konferans ekipmanına ihtiyacınız olacaktır.  Gereken ekipman, istediğiniz video konferans türüne (katılımcı sayısı, video akışı türü, vb.) göre  farklı olacaktır.  Herkesin bildiği gibi video konferans ekipmanı bir web kamerası, kulaklık, mikrofon, geniş bant bağlantısı, monitör veya TV ekranı ve web konferans yazılımı ile mümkün olabilmektedir.

Skype’a alternatifler nelerdir? Skype, en meşhur video konferans araçlarından biridir, ancak mevcut olan tek video konferans platformu değildir. 

Skype’a şu alternatifleri de deneyebilirsiniz: Google Hangouts, Microsoft Teams, Adobe Connect, Cisco Webex, Join.me, Ryver, ve daha fazlası. En iyi ücretsiz çevrimiçi toplantı yazılımı hangisidir? Sınırlı bütçeyle mi çalışıyorsunuz? Dünya’nın kullandığı ve güvenilir olarak kabul edilen bazı ücretsiz telekonferans araçları: Google Hangouts, Zoom (ücretsiz plan), Skype, Ücretsiz Konferans Görüşmesi, GoToMeeting (ücretsiz), Apple FaceTime, UberConference, TrueConf Online, Appear.in, Slack Video Çağrıları, Facebook Live, YouTube Live ve daha fazlası.

Yazılım Karşılaştırma Kriterleri İnceleme için video konferans yazılımını seçtiğimizde nelere dikkat ederiz?

Değerlendirme ölçütlerimiz;

1- Kullanıcı Arayüzü (UI): Temiz ve çekici mi?

2- Kullanılabilirlik: Öğrenmesi ve uzmanlaşması kolay mı? Üretici firma iyi teknik destek veriyor mu? Kullanıcı desteği, öğretici içerikler ve eğitim sunuyor mu?

3- Özellikler ve İşlevler: ​​​​​​a- Etkileşim Özellikleri –  Platformdaki araçlar kitlenize özel anketler, mesajlaşma veya yazı tahtası gibi sunuya dahil olunmasına olanak tanır mı? b- Erişilebilirlik – Platformdaki araçlar, kayıt alma / kayıttan oynatma, altyazılar, ekran yakalama, not alma vb. seçenekler sunuyor mu? c- Belge paylaşımı / ortak çalışma seçenekleri – Kullanıcılar ortak bir alanda belgeleri paylaşabilir, düzenleyebilir, işaretleyebilir ve kaydedebilir mi? Çevrimiçi toplantı deneyimini geliştirmek için bu platformlar video yazılımı ile sorunsuz bir şekilde çalışıyor mu? d- Aranabilirlik Kolaylığı – Kişileriniz arasında geziniyor veya sohbet notlarına ya da arama geçmişinizle etkileşim sırasında yazılım bu tip filtrelemeleri kolaylaştırır mı?

4- Entegrasyonlar: Diğer platformlarla bağlantı kurmak kolay mı? Önceden oluşturulmuş entegrasyonlar var mı?

5- Bütçe: Özellikler, yetenekler ve kullanım durumu için fiyat ne kadar uygun? Fiyatlandırma açık, şeffaf ve esnek mi? Lisanlama yıllık mı? Ömür boyu Lisanslama mı? – 30 günlük ücretsiz deneme sürümü – Kullanıcı başına aylık 5 ABD doları 

1- Microsoft Teams: Görüntülü arama, metin sohbeti, dosya paylaşımı ve daha fazlasına sahip web toplantı yazılımı (artık Skype Kurumsal’da Microsoft’a ait).  Ekipler, Microsoft programlarının tüm özelliklerini video görüşmesi ile eşleştirir. Microsoft Teams, görüntülü arama ve konferans görüşmeleri için sağlam özellikler içeren bir proje yönetimi çözümüdür. Ticari kullanım, eğitimsel kullanım ve kişisel kullanım için hesap seçenekleri vardır. Yani ilgili taraflar için çok fazla esneklik vardır. Microsoft Teams’in öne çıkan bir özelliği, video konferansı oyunlaştırma yeteneğidir.

Entegrasyonlar arasında Word, Excel, Outlook ve Publisher gibi diğer Microsoft yazılımlarının yanı sıra Stack Overflow, LizardOpenDataBot, Skooler, Coreview, LeaveBot, Remind, GTMHub gibi daha birçok ücretsiz ve ücretli seçenek bulunur. (elbette kendi Marketplace’i üzerinde) Microsoft Teams, bazı gezinme ve dağınıklık sorunları nedeniyle kullanıcı deneyimleriyle birkaç puan kaybetti ve kullanılabilirliğin azalmasına neden oldu.  Masaüstü istemciler, durgun performansa sahip olma eğilimindedir ve herhangi bir dosyanın en son sürümüne yükseltmek hantal bir yapıya sebep olabilir. – freemium sürümü – En düşük 13.50 dolar / ev sahibi / ay 

2- Cisco Webex: Kolay bağlantı davetleri ve kişisel profillerle görüntülü konferans sağlar. Böylece aradığınız kişiler hakkında gerçek zamanlı bilgi edinebilirsiniz.  Toplantınızı web’den veya bilgisayarınızdan aramasını sağlayarak görüntülü arama başlatabilirsiniz. Cisco Webex, hızlı bir sesli konferans araması veya birden fazla konuma ya da ofise sahip tam teşekküllü bir video konferans ihtiyacı için çeşitli çözümlere sahiptir.  Bu yazılım, seçtiğiniz plan ne olursa olsun konferans aramaları, ekran paylaşımı, destek, depolama ve sınırsız sayıda toplantı hizmetini kullanıcılara sunar. Canlı video ve ses bileşenlerinin kalitesi iyidir ve yazılımın bant genişliği nispeten düşüktür, böylece stabil bir internet bağlantısıyla aşırı yavaşlamaları önleyebilirsiniz. Outlook ve Gmail ile etkileşim, ilgili takvimlere web toplantıları eklemeyi sorunsuz hale getirir. Entegrasyonlar arasında Outlook, Google Drive, Github, Office 365, Salesforce ve Gmail bulunur. Bu konferans yazılımını makinenize kurmadan da kullanılabilirsiniz. – freemium sürümü – Kullanıcı başına aylık 5 ABD doları 

3- Skype Kurumsal (artık Microsoft Teams’in bir parçası): Bir istemci veya grupla kolayca çevrimiçi sohbet etmek için Skype’ın masaüstü uygulamasını, mobil uygulamasını veya web tarayıcı sürümünü kullanabilirsiniz…   – Ücretsiz deneme – Kullanıcı başına aylık 29,99 ABD doları Skype, geleneksel video konferans araçlarıyla birlikte sohbet ve dosya paylaşımı sunar. Microsoft Teams, Microsoft’un profesyonel çevrimiçi toplantı çözümü olarak Skype Kurumsal Çevrimiçi’nin yerini almaya başladı. Aynı kategoride bir platform olmasına rağmen yeni bir markalama stratejisine sahipler.  Anlık mesajlaşma, video konferans, arama ve belge paylaşımı hizmetleri vardır. Skype Kurumsal (Microsoft Teams aracılığıyla) yeni kurulan ve küçük işletmelerin yararına kullanılabilen ücretsiz bir premium sürüme sahip harika ve  düşük maliyetli bir platformdur. Microsoft ürünü olmanın avantajlarını da iyi kullanan Skype’ın, diğer MS yazılımlarıyla kolayca entegre olacak şekilde tasarlandığını da belirtmekte fayda var. 

4- uMeeting: Çoklu katılımcı seçenekleri, mobil bağlantı gibi daha birçok özelliği bulunan sanal toplantı yazılımı.  U Meeting kullanıcı başına aylık 29,99 $ ‘dan başlıyor ve yazılımın ücretsiz premium sürümüne sahip. Esnek video etkileşimi, not almanızı veya kesintisiz mesaj göndermenizi sağlar. U Meeting, çevrimiçi toplantılara ve genel web seminerlerine odaklanan iki farklı video yazılımı çözümüne sahiptir. U Meeting değerlendirme ölçütlerinin kullanıcı deneyimi bölümünde sadece platform iyi göründüğü için değil aynı zamanda birçok arayüz “geliştirme” seçeneğine sahip olduğu için de güzel yorumlar almaktadır. Yapay zeka destekli arka plan bulanıklığı, optimize edilmiş aydınlatma ve AR destekli rötuş araçları gibi özel seçenekler sunuyor. Yazılımın ücretsiz sürümü, toplantı başına maksimum 30 dakika süreye sahiptir ve bu da kurumsal toplantılar için nispeten yeterlidir.  – 14 günlük ücretsiz deneme – Aylık 49 dolar.

5- Ryver:  Tek tıkla bağlantı, yüksek kaliteli ses, ekran paylaşımı ve daha fazlasını içeren çağrı özellikleriyle sınırsız sesli ve görüntülü arama. Sınırsız çağrı ve ücretli seçeneği ile sohbet ekranına sahip telekonferans imkanı. Ryver, 2014 yılında takımların iletişim kurması, görevleri yönetmesi ve iş süreçlerini otomatikleştirmesi için bir platform olarak geliştirilmeye başlandı.  Özellikleri arasında video konferans, forumlar, takımlar, sohbet yazılımı, haber akışı, görev yönetimi ve 256 bit RSA şifreleme bulunur. Ryver, mevcut eklentileri veya API’leri / web servisleri kullanarak 1000’in üzerindeki birçok uygulamayla entegre olur. Kullanıcıları entegrasyon seçenekleri konusunda bilgilendirir. Böylece, kullanıcı ve geliştirici deneyimi değerlendirme kriterleri bölümünün entegrasyonlar kısmında çok iyi yorumlar alıyorlar. Entegrasyonlar arasında Google E-Tablolar ve Google Formlar, Gmail, Chrome Eklentisi, Slack, Twitter, Asana, Dropbox, Bot Kit ve Hubot bulunmaktadır Sadece mobil uygulama tarafında günün alışkanlıklarını içermediği için eleştirilebilir. – 14 günlük ücretsiz deneme – Aylık 10 ABD doları 6- Join.me: Özel toplantılar için kişiselleştirilebilir bir sohbet odası bağlantısıyla özelleştirilebilir arka plan ve farklı ayrıntılara sahip web semineri yazılımıdır.

6- Join.me, 10 dolar / ay’dan başlar ve 14 günlük ücretsiz deneme sürümü vardır. Ses, kayıt, zamanlama ve uzaktan kumanda özellikleri ile ücretsiz toplantı başlatabilir veya toplantıya katılabilirsiniz. Join.me, video balonları (sizin ve görüştüğünüz kişilerin hareketli görsel görüntüleri), ABD ve 50’den fazla ülkede yerel konferans numaraları, isteğe bağlı ücretsiz numaralar ve etkin konuşmacı, bireysel sessiz gibi toplantı sahipleri için ses kontrolleri gibi özellikleri kullanıcılara sunuyor.

Join.me, değerlendirme ölçütlerinin kullanılabilirlik segmentinde iyi puan aldı. Çünkü kurulumun hızlı ve pratik olmasının yanı sıra, ücretsiz denemek adına hızlıca bir hesap oluşturmanıza ve bir toplantıya ev sahipliği yapmanıza olanak tanıyor.  Teknolojiye meraklı olmayan ya da alışık olmayan kullanıcılar için bile kullanımı rahat ve sunum yapan kişiler arasında geçiş yapmak oldukça kolaydır. Entegrasyonları arasında, Zapier veya geliştirici API’sı aracılığıyla Outlook ve Google Takvim, Trello, Slack, G Suite, HipChat, HubSpot, Highspot, Salesforce, Octiv, DocSend, gibi seçenekler mevcuttur. Yenilik olarak ön plana çıkan “video balonları” özelliği, daha büyük görüntü isteyenler için hantallığa sebep olabilir. – 90 günlük ücretsiz deneme sürümü – Aylık 50 dolar. 

7- Adobe Connect: Adobe’un bilindik kullanıcı arayüzü ile dijital eğitim, web semineri ve işbirliği deneyimlerine odaklanan görüntülü arama yazılımı.  Adobe Connect ayda 50 ABD dolarından başlar ve 90 günlük ücretsiz deneme sürümüne sahiptir. Adobe Connect kontrol panelinde görüntülü arama seçeneklerinin yanı sıra sağladığı tüm özellikleri görünmektedir. Adobe Connect, şirketinizin ihtiyaçlarına bağlı olarak çevrimiçi toplantılar, web semineri çözümleri ve / veya görsel sınıf çözümleri için araçlar içeren video konferans ve sohbet yazılımıdır. Toplantılar için sunduğu temel plan, zengin kayıt ve düzenleme araçlarını, depolama ve VoIP servislerini de içermektedir. Adobe sohbetler, anketler, video düzenleme seçenekleri, medya paylaşımı, isteğe bağlı kayıtlar ve daha birçok akıllı araçlar sunan çevrimiçi toplantı yazılımlarının çok ötesinde bir kaliteyle ön plana çıkıyor. Entegrasyonlar Geri Sayım Sayacı, Adobe Connect Clock, Randomizer, Özel Anket ve Yoklama Podu, Vantage Point, YouTube Oynatıcı, StickyNotePages, UpVote, Talking Stick, Sahne Işıkları, Yıldız Derecelendirmesi, Canvas LMS Entegrasyonu, SAP Kurumsal Öğrenme Entegrasyonu, ScheduleOne ve hatta Odds and Evens veya Tic Tac Toe gibi oyunlara da entegredir… Adobe Connect’in iyi bir BT departmanına sahip bir firma için daha uygun olduğunu belirtmekte fayda var. Bu yüzden, değerlendirme kriterlerinin Kullanılabilirlik bölümünde bazı eleştirilere maruz kalıyorlar. 

8- Google Hangouts: Masaüstü ve mobil cihazlar için bire bir veya daha büyük bir grupta başlatılabilen ücretsiz video konferans yazılımı. Google Hangouts’u kullanmak ücretsizdir. Google Hangouts, doğrudan Gmail’den veya özel bir uygulamadan başlatılabilir.  Google Hangouts, adından da anlaşılacağı üzere Google tarafından tasarlanmış bir iletişim aracıdır ve G Suite çözüm paketinde yer alan bir üründür. Bu yazılımın iki temel bileşeni vardır: Google Hangouts Toplantısı (video tabanlı) ve Google Hangouts Sohbeti (metin tabanlı). Açıkçası, kullanımı ücretsiz olan yazılım değerlendirme ölçütlerimizin “Maliyet Değeri “ segmentine hitap etmektedir; Google Hangouts, çoğu küçük işletmenin ihtiyacını karşılayacak bir platformdur. Ayrıca kullanmaya başlamak çok kolaydır. Entegrasyonlar arasında Gmail, Google Dokümanlar vb. Gibi diğer Google yazılımları bulunur. Ayrıca, üçüncü taraf hizmetleri Zapier veya Google’ın belirlenmiş API’sı kullanılabilir.  Ücretsiz bir video konferans aracı olan Hangouts, ses yankısı veya hemen bağlanma gibi sorunları yaşayabilirsiniz. – freemium sürümü – Aylık 9,99 ABD doları

9- Whereby: 1 kullanıcı ve 1 toplantı odası sağlayan ücretsiz bir plan ile doğrudan tarayıcınızda çalışan kullanımı kolay bir video toplantı aracı. – Ücretsiz sürümü – Kullanıcı başına aylık 16 ABD doları  Toplantıya hızlı bir şekilde başlayabilmeniz için misafirlere karşıdan yükleme zorunluluğu ve oturum açma bilgileri girişine ihtiyaç yoktur. Shopify ve Trello’nun beğenileri tarafından kullanılan Whereby, 2013 yılında başlatılan ve 2017 yılında Videonor tarafından satın alınan bir video iletişim hizmetidir. Tercih nedenleri arasında, konuklar için indirme veya hatta giriş gerektirmeden görüntülü görüşmeye başlayabilmek var diyebiliriz. Entegrasyonlar arasında Google Dokümanlar, Trello Board’lar, YouTube ve Slack bulunur.

10- GlobalMeet: 125 katılımcıya ve HD videoya izin veren ücretsiz premium plana sahip, indirmeye ihtiyaç duyulmayan bir video konferans çözümüdür. GlobalMeet İşbirliği kullanıcı başına aylık $ 16’dan başlar ve ücretsiz bir premium plan vardır. HD çok noktalı video, Dolby ses kalitesi, yerel içeri arama erişimi, kayıt ve daha fazlası. GlobalMeet, tüm kullanıcılara 7/24 toplantı içi destek sunan indirmesiz bir video konferans çözümüdür. Ayrıca, görüntülü görüşmeye ihtiyaç duymayan veya ufak bir bütçeyle arama özelliği arayanlar için yalnızca sesli fiyatlandırma özelliği vardır. Kullanımı ve çalışılması kolay olan GlobalMeet, değerlendirme kriterlerinin kullanıcı deneyimi bölümünde olumlu puan almıştır. Pencereler ve menüler sezgisel ve temiz, arayüzlerine bakıldığında neden tercih edildiği açıkça görülüyor. Entegrasyonları arasında, Microsoft Teams, Cisco, Tandberg, LifeSize, Polycom, Skype, Salesforce, Marketo, Hubspot gibi platformlar vardır.

Yukarıda listelenen herhangi bir web konferansı platformunu denediniz mi? Hangi görüntülü sohbet uygulamasını tercih ediyorsunuz ve neden? .

Tags : adobe connecten iyi video konferans yazılımıglobal meetgörüntülü görüşme uygulamasımicrosoft teamsskypeteamsuzaktan eğitimuzaktan eğitim programlarıvideo konferans uygulamasıwherebyzoom
Burak Bozkurtlar

The author Burak Bozkurtlar

Siber Güvenilir Türkiye

Leave a Response