Happy-new-year-2018

2018’in En iyi filmi

2017 nin sonlarında vizyona giren Aile Arasında yerli film kategorisinde bizim için en eğlenceli filmdi diyebiliriz.

Ancak 2018’in en iyi yabancı filmi olarak Afrika medeniyetlerine farklı bir akışı getiren Marvel yapımı olan Black Panter’i seçtik.

2018’in en kötü yerli filmi Ölümlü Dünya

Küfürlerin arasına zorlama sıkıştırılmış diyaloglar nedeniyle filmin sonu gelmek bilmedi…

2018’in en kötü yabancı filmi Sibirya diyebiliriz. Çünkü uzun zamandır izlediğimiz en vasat filmdi…

2018’in ve şu ana kadar gelmiş geçmiş en iyi Multiplayer FPS oyunu olarak OverWatch’u seçtik.

Bizler için, 2018 ‘in En iyi Kamu Uygulaması sıralamasında ilk sırada BİMER’in başarılı altyapısı üzerine inşa edilen CİMER bulunuyor.

İkinci sırada ise İçişleri Bakanlığımız tarafından kurgulanan Açık Kapı uygulaması

2018’in en vasat ve ihbarda bulunduğunuzda “savcılığa suç duyurusunda bulunun” şeklinde mantıksız geri bildirimlerde bulunan, BTK tarafından internet sayfası olarak kurgulanan ve mobil uygulaması olmayan ihbarweb oldu diyebiliriz.

Yılın en iyi kamu yöneticisi olarak Dışişleri Bakanlığı görevini oldukça başarılı bir şekilde devam ettiren ve ülkemizin çıkarları için yakaladığı fırsatları iyi değerlendirerek Türk milletinin sesini katıldığı her platformda yükses sesle dile getiren Mevlüt ÇAVUŞOĞLU’nu seçtik.

Yılın en kötüsü demek istemesek bile ve gülüşü sayesinde en kötü demeye dilimizin varmadığı ama hakikaten kendisinden beklenen etkinliği gösteremediği için 2018’in en kötü kamu yöneticisi olarak Ömer Fatih Sayan’ı belirledik.

2018’de okuduğumuz en iyi yerli kitap olarak, Tarık Buğra tarafından kaleme alınan ve Osmanlı’nın beylikten İmparatorluğa geçiş sürecini akıcı bir dille anlatan “Osmancık” ‘ı seçtik.

2018’de okuduğumuz en iyi yabancı kitap “Satranç Stefan Zweig”  Özellikle yakın geçmişimizle benzer hikayelerin bolca anlatıldığı Satranç, bir solukta okunası bir kitap diyebiliriz.

2018’de okuduğumuz en kötü kitap ise Tuğçe Işınsu tarafından adeta “Secret” isimli kitabın İslam sentezini yapmaya çalıştığı “ol der ve olur”

2018’de okuduğumuz ve beğenmediğimiz bir diğer yabancı kitap ise Melekler ve Şeytanlar oldu. Bunun nedeni ise çok daha iyi işlenebilecek bir konuyu, basit bir aşk hikayesine indirgeyerek yazması…

2018’in en iyi ürünü ve fayda denilince ilk akla gelen “I Robot Rumba” otomatik süpürge olarak da bilinmektedir. Size gerek kalmadan evinizi veya ofisinizi temizlemesiyle, her gün pırıl pırıl bir evde yaşamanın keyfini sizlere tattırıyor.

2018’in en iyi ürünü olarak düşünerek sipariş ettiğimiz ancak hem aksesuarlara erişim sorunu olan hem de yerli üretim diye piyasaya sürülüp, Made in China yazılı bir ürünle karşılaşınca hayal kırıklığına neden olan “Aselsan Yaka Kamerası” sizlerle…

2018’in en kötü reklam filmi olarak çocuk istismarına büyük destek veren Loft

Yılın En Kötü ödülü ve töreni ise elbette ki Altın Kelebek Ödülleri başlıklı organizasyondu diyebiliriz. Gerek Deniz Seki’nin saçma halleri ve bu halleri normalleştirip büyük bir zevkle alkış tutanların acınası durumlarına bu milletin katlanma zorunluluğu,

 gerekse Şeytan kostümü ile bir çocuğun sahneye çıkıp, gözyaşları içinde “yaşıtlarım gibi saçmaladığım için çok mutluyum, kariyerimi buna borçluyum” gibi akıl yakan söylemleri nedeni ile yılın en kötü, en rezil ödülü ve etkinliği olarak seçtik.

ne Aleyna Tilki’nin yaşıtları saçmalayacak ne de buna alkış tutanlar ödüllendirilecek. Asıl alkış ve ödül, Sabiha Gökçen gibi Halide Edip Adıvar gibi Seyit onbaşı gibi ve Çanakkale’de bizler saçmalamayalım diye Saçmalama yaşındayım diyen Aleyna Tilki’nin yaşına varamadan şehit olan 15’lilere aittir.

2018’in en iyi Oyuncusu olarak, özellikle çektiği dizi ve filmler ile Türk aile yapısını bozmak için ortalıkta gezen zararlı madde, içerik ve örneklemelere dikkat çekerek, karakteri ve kişiliği ile 7’den 70’e herkese örnek olan Haluk Piyes’i seçtik.

İkinci sırada ise “Dağ” isimli filmde performansına hayran kaldığımız ve Türkçe kullanımına büyük önem vererek biz gençlere çok iyi örnek olan Murat Serezli’yi seçtik

Yılın En kötü oyuncusu olarak, büyük bir emek ve özveri ile çekilen Deliler isimli filmin arasında terk etmemize neden olan, kendisini star zannedip ne oyunculuğu ne de karakteri ile bizlere iyi örnek olamayan Erkan Petekkaya’yı seçtik.

Yılın en kötü robotik çalışması ve %100 yerli sloganı ile hakikatten uzak olan Akınsoft İnsansı Robotlarını seçtik.

 Hemen ardından ikinciliğe ise Çin üretimi olan tableti robot diye bizlere yutturmaya çalışan ve özellikle Bakan’ın sözünü kesen robot olarak tanınan Sandbot’u seçtik.

Ülkemizde henüz bu seviyede çalışmalar olmasa da 2019’da ROBOTSAN’ın kurulması dileği ile, 2018’in en iyi robotik çalışmalarına örnek olması için Boston Dynamics tarafından geliştirilen tüm robotları incelemenizi tavsiye ederek 2018’in en iyi robotları seçtik.

2018’in en iyi müzik ve podcast dinleme platformu olarak Spotify’i seçtik. Müzik zevkimizi kısa sürede öğrenen akıllı algoritması sayesinde Spotify müzik ve podcast dinlemek için en iyi platform.

İkinci sırada ise boş zamanları eğlenceye ve bilgi aktarımına dönüştüren Netflix’i seçtik.

2018’in en iyi dizileri arasında ikisi de İspanyol yapımı olan” %3” ve “La Casa De Papel” i seçtik.

2018’in en kötü yabancı dizisi yeniden çekilen Sabrina diyebiliriz. Çocukluğumuzdan hatırladığımız sevimli Sabrina’nın yerine satanist öğeler içeren yeni yapım olan ve vakit kaybı bir dizi gelmiş.

Son olarak Yılın en uslu ve en yaramaz can dostları seçimine geldiğimizde, son iki yılda en uslu can dostu ödülünü kimseye kaptırmayan Joker, söz dinlemesi ve masum bakışlarıyla bu yılda en iyi can dost ödülünü yine “Kedi Duman’a” kaptırmıyor…

Yılın en yaramaz can dostu ise Joker’i çıldırtan tavırları ve ilgi çekmek adına mamasını dökmesiyle Kedimiz Duman

Burak & Hande

Tags : 2018 in en iyi filmleri2018 in en iyi kamu yönetcisi2018 in en iyileri2018 in en kötü kamu yönetcisi2018 in enlerila casa de papel
Burak Bozkurtlar

The author Burak Bozkurtlar

Siber Güvenilir Türkiye

Leave a Response