Moskova merkezli siber güvenlik firması Kaspersky Lab’den bazı araştırmacıların ortaya çıkardığı yeni bir siber olayda ise, sahte antivirüs ve porno sitelerde gizlenmiş ve android işletim sistemlerinde çalışan yeni bir zararlı yazılımdan bahsedildi. Bu zararlı yazılımın özellikleri arasında Hizmet Reddi (DDoS) saldırıları da var. (2) Loapi isimli yeni ve Android’lere özel geliştirilen zararlı yazılım, sadece iki gün içinde telefonun pil kapağının dışına doğru çıkıntı oluşturmasına neden olabilir ölçüde telefona zarar verebiliyor.
Loapi, Sadece 2 Gün İçinde Bir Android Telefon Yok Etti
Loapi Malware Agresiftir ve Kendini Korumak için Savaşır
Araştırmacılar ayrıca, kötü amaçlı yazılımın ekran kilitleme ve telefon pencerelerini kendiliğinden kapatarak ” cihaz yöneticisi izinlerini iptal etme girişimlerine karşı önlem alırlar ” diyerek, kullanıcıları uyardı. Loapi, virüs bulaşmış cihaz üzerinde gerçekleştirilecek farklı işlevler için, reklam modülünü, SMS modülünü ve madencilik modülünü, web tarayıcısını ve proxy modülünü içeren, modüle özel komut ve kontrol (C & C) sunucuları ile iletişim kurar. (3) Bu sayede, telefonunuz bir DDOS saldırısı yapar hale de dönüşebilir.
“Loapi, kötü niyetli Android uygulamalarının dünyasından ilginç bir temsilcisidir. İçerik oluşturucular, cihazlara saldırmak için neredeyse tüm teknikleri uyguladı: Bu Truva türü, kullanıcıları ücretli hizmetlere abone edebilir, herhangi bir numaraya SMS mesajı gönderebilir, trafik oluşturabilir ve para kazanabilir.
Neyse ki, Loapi Google Play Store üzerinde çalışan uygulamalarda henüz tespit edilmedi. Bu nedenle, resmi uygulama mağazasından indirmelere sadık kalan kullanıcılar kötü amaçlı yazılımdan etkilenmez. Ancak, kötü amaçlı yazılımların genellikle Android kullanıcılarını etkileme yollarını denediği için Play Store’dan uygulama indirirken bile uyanık olmanız tavsiye edilir.